Flag

Linecké halloweenske mozgy

asi 25 ks
Jednoduché
35
Netradičné a originálne linecké pečivo na halloweensky večierok
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBábovky Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
1 ksvajce
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na zlepenie
150 gdžem malinový alebo jahodový
Na ozdobeni
2 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
asi 25orechy vlašské (půlky)
Okrem toho potrebujeme
formička na vykrajovanie v tvare oválika (ø 8 cm)
2plech na pečenie
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na bábovku, maslo alebo margarín, vajce, kôru a ručne vypracujeme hladké cesto.

2

Z cesta vyvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske plát s hrúbkou 5 mm a pomocou formičky na vykrajovanie vykrojíme ováliky. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Ováliky necháme vychladnúť.

4

Vždy dva ováliky k sebe zlepíme džemom.

5

Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obaloch. Časť polevy nalejeme do misky a zafarbíme červenou farbou. Ováliky polejeme svetlou polevou, polovičky orechov namočíme do červenej polevy, ihneď nanesieme na povrch polevy a necháme stuhnúť. Zvyšnou červenou polevou pokvapkáme povrch a necháme stuhnúť.