SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Maková bábovka

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

podľa ilustrovaných kuchárskych predpisov pre gazdinky od Dr. Oetkera (30. roky 20. storočia)

1 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Maková bábovka

Na cesto:

100 g maslo zmäknuté alebo margarín
50 g cukor
2 vajce
0,5 KL Aróma citrónová Dr. Oetker
150 g mak mletý
1 balenie Bábovky Dr. Oetker
250 ml mlieko polotučné
50 g hrozienka

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

príprava

1

Maslo alebo margarín trie sa v mise, potom pridá sa cukor, kým pena nevznikne. Vmieša sa po jednom vajci, olej, citrónová aróma a mak. Následne pridá sa zmes na bábovku, mlieko a hrozienka. Cesto vymieša sa, kým nie je hladko uhnetené.

2

Cesto vloží sa do formy, poriadne vymastenej a múkou vysypanej. Cesto pečie sa vo vyhriatej rúre podľa predpisu na škatuľke bábovkovej zmesi asi hodinu.

3

Vychladnutá bábovka sa z formy vyklopí a cukrom posypať sa môže.

Nutričné hodnoty na recept Maková bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 15608 kJ
3728 kcal
1172 kJ
280 kcal
Tuk 200.74 g 15.09 g
Sacharidy 423.96 g 31.88 g
Bielkoviny 83.84 g 6.30 g