Flag

Maková bábovka (bezgluténová)

asi 16 porcií
Jednoduché
100
Pochutnajte si na makovej bábovke bez múky, s Trstinovým cukrom citrónovým a Holandským kakaom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo zmäknuté
70 gcukor práškový
6 ksžltok
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
6 ksbielok
štipkasoľ
60 gcukor
300 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
100 gorechy lieskové mleté pražené
Na ozdobenie
2 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.

2

Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

4

Pred podávaním bábovku posypeme kakaom.

Náš tip

  • Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.