Flag

Maková panna cotta so slivkovým lekvárom

asi 4 porcie
Jednoduché
140
Vynikajúca kombinácia makovo-vanilkovej panna cotty so 100 % Makom mletým Dr. Oetker a voňavým škoricovým lekvárom zo sliviek.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Smotanu môžeme nahradiť kokosovým mliekom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
3 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
40 gcukor
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
3 PL100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na lekvár
300 gslivky odkôstkované
2 PLvoda
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 PLrum
Okrem toho potrebujeme
4 kspoháre
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. V kastróliku zmiešame smotanu s cukrom, vanilkovou pastou, makom a privedieme do varu. Potom odstavíme a vmiešame vyžmýkané plátky želatíny. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Nevaríme! Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť. Počas chladnutia niekoľkokrát premiešame, aby sa mak neusadil.

2

Na prípravu lekváru slivky nakrájame na malé kúsky. Vložíme do hrnca. Pridáme vodu a škoricový cukor a asi 15 minút podusíme. Potom odstavíme a vmiešame rum. Necháme ochladnúť a nalejeme na dezert.

Náš tip

  • Smotanu môžeme nahradiť kokosovým mliekom.