SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Makové srdiečka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

V tomto netradičnom vianočnom pečive nájdete dokonalý súzvuk makovej múky s citrónovou kôrou Finesse Dr. Oetker.

asi 40 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Makové srdiečka

Na cesto:

150 g maková múka
80 g múka špaldová hladká
110 g ciroková múka
100 g kokosový cukor
2 balíčky Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté
2 KL med tekutý
2 ks žĺtok

Na zlepenie:

150 g ríbezľový džem

Okrem toho:

2 plechy na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka (ø asi 5 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame všetky múky, kokosový cukor, kôru a dreň zo struku. Pridáme maslo, med a žĺtky a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s hrúbkou 0,5 cm, pomocou formičky povykrajujeme srdiečka a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 8 Minút

2

Srdiečka necháme vychladnúť.

3

Potom vždy dve srdiečka zlepíme džemom k sebe.

Nutričné hodnoty na recept Makové srdiečka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 310kJ
74kcal
1482kJ
354kcal
Tuk 4.69g 22.31g
Uhľohydrát 9.10g 43.33g
Bielkoviny 1.73g 8.25g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.