Flag

Makovo-tvarohová torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
90
Viete, že mak má nízky obsah cukru? Vyskúšajte 100 % Mak mletý Dr. Oetker v tomto lahodnom múčniku.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka polohrubá
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 PLcitrónová šťava
1 PLmlieko
150 gmaslo zmäknuté
Na náplň
750 mlmlieko
130 gcukor
100 gmaslo
1 balíček100 % Mak mletý Dr. Oetker
150 gdetská krupica
250 gtvaroh polotučný
1 ksvajce
2 PLrum
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme šťavu, mlieko a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Asi ¾ cesta nanesieme na dno a strany vymastenej a múkou vysypanej formy. Zvyšné cesto odložíme do chladničky.

2

Na náplň v hrnci privedieme mlieko s cukrom a maslom do varu. Pridáme mak zmiešaný s krupicou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame tvaroh s vajcom a rumom, do ktorého po častiach vmiešame hustú zmes a vymiešame dohladka. Náplň nanesieme do formy na cesto a uhladíme. Na povrch rovnomerne nastrúhame zvyšné cesto z chladničky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Tortu necháme vychladnúť.