Flag

Makový puding

asi 4 porcie
Jednoduché
10
Netradičný, ale dokonale lahodný puding so 100 % Makom mletým a Vanilkovým strukom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pre veľmi rýchlu prípravu makového pudingu môžeme do vanilkového pudingu Dr. Oetker pridať 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker.
Náš tip
Miesto Vanilkového struku Dr. Oetker môžeme použiť 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 mlmlieko plnotučné
2 PLcukor
3 PL100 % Mak mletý Dr. Oetker
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
35 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 ksžltok
1 PLmaslo
Na ozdobenie
ovocie zmes
Okrem toho potrebujeme
4misky
elektrický ručný šľahač
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu pudingu nalejeme do kastrólika 300 ml mlieka. Pridáme cukor, mak, dreň z vanilkového struku a takisto prekrojený vanilkový struk a privedieme do varu. Vo zvyšku mlieka rozmiešame škrob. Nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Struk vyberieme. Kastrólik stiahneme z platničky a ihneď zašľaháme žĺtky a maslo. Puding rozdelíme do misiek a necháme vychladnúť.

2

Dozdobíme ovocím.

Náš tip

  • Pre veľmi rýchlu prípravu makového pudingu môžeme do vanilkového pudingu Dr. Oetker pridať 3 PL 100 % Maku mletého Dr. Oetker.
  • Miesto Vanilkového struku Dr. Oetker môžeme použiť 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker.