SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Spojenie ovocnej chuti s jemným vanilkovým krémom z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker. Recept vytvorila foodblogerka Beautyfood.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

Na cesto:

1 balenie cesto lístkové

Na náplň:

4 vajce
100 g cukor
80 g maslo rozpustené
0,5 KL soľ
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KL Aróma mandľová Dr. Oetker
230 g mandle jemne mleté
2 hrušky
2 ks jablká
125 g černice

Na krém:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 ml mlieko
1 zarovnaná PL cukor

Ešte potrebujeme:

forma na koláč (Ø 31 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom, maslom, soľou, extraktom a arómou dohladka. Pridáme mandle a krátko vyšľaháme. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme na plátky nakrájané a očistené hrušky a jablká. Do stredu poukladáme černice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 50 Minút

3

Koláč necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte teplý podávame s koláčom.

Nutričné hodnoty na recept Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1666kJ
398kcal
913kJ
218kcal
Tuk 27.42g 14.99g
Uhľohydrát 33.84g 18.49g
Bielkoviny 10.24g 5.59g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.