Flag

Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

asi 12 porcií
Jednoduché
95
Spojenie ovocnej chuti s jemným vanilkovým krémom z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker. Recept vytvorila foodblogerka Beautyfood.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniecesto lístkové
Na náplň
4 ksvajce
100 gcukor
80 gmaslo rozpustené
0,5 KLsoľ
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KLAróma mandľová Dr. Oetker
230 gmandle jemne mleté
2hrušky
2 ksjablká
125 gčernice
Na krém
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko
1 zarovnaná PLcukor
Ešte potrebujeme
forma na koláč (Ø 31 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
1

Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy.

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom, maslom, soľou, extraktom a arómou dohladka. Pridáme mandle a krátko vyšľaháme. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme na plátky nakrájané a očistené hrušky a jablká. Do stredu poukladáme černice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte teplý podávame s koláčom.