Flag

Mini bábovky s jahodovým želé

asi 6 porcií
Jednoduché
20
Ľahký, osviežujúci letný dezert s Tortovým želé červeným Dr. Oetker a čerstvými jahodami v mini verzii.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 gjahody čerstvé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
250 gsmotana kyslá
100 gjogurt biely polotučný
25 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z limetky
1 balenieŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
6 ksformička silikónová na mini bábovky
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu mini báboviek v hrnci  rozmixujeme jahody pomocou ponorného mixéra, pridáme tortové želé, 2 PL cukru a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme asi 1 minútu. Želé plníme do polovice formičiek a potom necháme stuhnúť.

2

V mise zmiešame kyslú smotanu s jogurtom, práškovým cukrom, trstinovým cukrom, citrónovou kôrou a limetkovou šťavou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Pripravenú zmes rozdelíme do mini báboviek na stuhnuté želé a dezert vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.

3

Mini bábovky opatrne vyklopíme a podávame.