SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mrkvová torta s medovým krémom

(0)
4 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Just dare to cook

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Mrkvová torta s medovým krémom

Na cesto:

240 g múka špaldová hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
300 g cukor trstinový
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1,5 zarovnané KL škorica mletá
1 zarovnaná KL zázvor sušený mletý
0,5 zarovnaná KL klinček mletý
0,5 zarovnané KL soľ
250 ml olej
4 vajce
300 g mrkva najemno nastrúhaná
100 g citrónová kôra kandizovaná

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 ml mlieko polotučné
4 zarovnaná PL med tekutý
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, kôrou, korením a soľou. Pridáme olej, vajcia, mrkvu a kandizovanú kôru a všetko dôkladne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 50 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, medom a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridávame po častiach maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka.

4

Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme a každú vrstvu potrieme náplňou. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Pred podávaním ozdobíme povrch torty podľa vlastnej fantázie.

Nutričné hodnoty na recept Mrkvová torta s medovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2382 kJ
569 kcal
1302 kJ
311 kcal
Tuk 38.11 g 20.83 g
Uhľohydrát 25.86 g 14.13 g
Bielkoviny 6.26 g 3.42 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.