Flag

Muffiny s lieskovo-orieškovym topingom

12 ks
Jednoduché
60
Lahodné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Muffiny môžeme dozdobiť lieskovými orieškami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 glieskovo-orieškový krém
175 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
125 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
4 PLmlieko
Na toping
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 glieskovo-orieškový krém
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
100 gmaslo
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame krém, múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov rozložených vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu topingu nalejeme smotanu do kastrólika a privedieme ju do varu. Odstavíme, pridáme krém, nalámanú polevu a maslo a za stáleho miešania všetko vymiešame dohladka. Prelejeme do misy a hmotu necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom pridáme Smeta-fix a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Toping naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny.

Náš tip

  • Muffiny môžeme dozdobiť lieskovými orieškami.