SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Muffiny Volské oká

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

muffinová jarná dobrota

12 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Muffiny Volské oká

Na cesto:

1 balenie Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 vajce

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
50 g cukor práškový
trochu citrónová šťava (z 1/2 citróna)
1 balenie Želatína v plátkoch Dr. Oetker

Na ozdobenie:

240 g kompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní )
1 balíček Tortové želé číre Dr. Oetker
250 ml šťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vysypeme zmes na prípravu muffinov do misy, pridáme vodu, olej, vajce a pripravíme podľa návodu na obale. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 12 papierových košíčkov rozložených na plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Upečené muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh, cukor a citrónovú šťavu. 2 plátky želatíny pripravíme s 3 PL vody podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej zmesi.

4

Marhuľový kompót necháme na sitku odkvapkať, šťavu pritom zachytíme.

5

Vychladnuté muffiny potrieme náplňou a ozdobíme polovičkami marhúľ.

6

Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme povrch volských ôk a odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Muffiny Volské oká

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 649 kJ
155 kcal
607 kJ
145 kcal
Tuk 7.05 g 6.59 g
Sacharidy 14.22 g 13.29 g
Bielkoviny 4.28 g 4.00 g