SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Netradičný mazanec s makom a višňami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Stálica veľkonočného stola, ktorá si získa všetkých milovníkov maku.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Netradičný mazanec s makom a višňami

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
200 ml mlieko polotučné vlažné
175 g tvaroh nízkotučný
80 g cukor
2 vajce
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ

Na náplň:

200 ml mlieko polotučné
50 g cukor
štipka škorica mletá
100 g mak mletý
2 zarovnané PL strúhanka
360 g kompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml šťava z kompótu
0,5 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta dôkladne premiešame múku s droždím. Do tejto zmesi postupne primiešame ostatné suroviny a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme a odložíme na teplé miesto vykysnúť, kým sa nezdvojnásobí jeho objem. .

2

Na prípravu náplne rozmiešame v hrnci mlieko s cukrom, škoricou, mletým makom a strúhankou a za stáleho miešania privedieme k varu. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Podľa návodu na obale pripravíme zo Zlatého klasu hustý puding, namiesto vody použijeme kompótovú šťavu. Do teplého pudingu primiešame odkvapkané višne.

4

Z vykysnutého cesta vytvarujeme na pomúčenej podložke valček a vyváľame z neho obdĺžnik hrubý asi 5 mm. Makovú náplň rovnomerne natrieme na cesto a navrch nalejeme puding s višňami. Cesto zrolujeme zospodu nahor a stočenú roládu vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 65 Minút

5

Ešte teplý mazanec vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom

Nutričné hodnoty na recept Netradičný mazanec s makom a višňami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1331kJ
318kcal
758kJ
181kcal
Tuk 6.13g 3.48g
Uhľohydrát 55.00g 31.25g
Bielkoviny 12.38g 7.03g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.