SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Netradičný mazanec s makom a višňami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Stálica veľkonočného stola, ktorá si získa všetkých milovníkov maku.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Netradičný mazanec s makom a višňami

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
200 ml mlieko polotučné vlažné
175 g tvaroh nízkotučný
80 g cukor
2 vajce
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ

Na náplň:

200 ml mlieko polotučné
50 g cukor
štipka škorica mletá
100 g mak mletý
2 zarovnané PL strúhanka
360 g kompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml šťava z kompótu
0,5 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta dôkladne premiešame múku s droždím. Do tejto zmesi postupne primiešame ostatné suroviny a pomocou elektrického ručného šľahača s miesiacimi metlami vypracujeme vláčne cesto. Cesto prikryjeme a odložíme na teplé miesto vykysnúť, kým sa nezdvojnásobí jeho objem. .

2

Na prípravu náplne rozmiešame v hrnci mlieko s cukrom, škoricou, mletým makom a strúhankou a za stáleho miešania privedieme k varu. Náplň odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Podľa návodu na obale pripravíme zo Zlatého klasu hustý puding, namiesto vody použijeme kompótovú šťavu. Do teplého pudingu primiešame odkvapkané višne.

4

Z vykysnutého cesta vytvarujeme na pomúčenej podložke valček a vyváľame z neho obdĺžnik hrubý asi 5 mm. Makovú náplň rovnomerne natrieme na cesto a navrch nalejeme puding s višňami. Cesto zrolujeme zospodu nahor a stočenú roládu vložíme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 65 Minút

5

Ešte teplý mazanec vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom

Nutričné hodnoty na recept Netradičný mazanec s makom a višňami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1331 kJ
318 kcal
758 kJ
181 kcal
Tuk 6.13 g 3.48 g
Sacharidy 55.00 g 31.25 g
Bielkoviny 12.38 g 7.03 g