SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Obláčiková torta s ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Ľahká a výborná torta s Finesse citrónovou kôrou Dr. Oetker a Vanilínovým cukrom Dr. Oetker.

16 porcií

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Obláčiková torta s ovocím

Na cesto:

80 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
60 g maslo zmäknuté alebo margarín
2 vajce

Na ovocnú náplň:

400 g zmes lesného ovocia mrazená
4 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
3 PL voda
šťava z ½ citróna
50 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker

Na smotanovú náplň:

8 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
6 PL voda
150 g jogurt biely nízkotučný
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
150 ml likér citrónový (napr. Limonchello)
500 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 18 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.

3

Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilínový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.

4

Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.

5

Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.

Nutričné hodnoty na recept Obláčiková torta s ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1034kJ
247kcal
871kJ
208kcal
Tuk 14.25g 11.97g
Uhľohydrát 17.50g 14.70g
Bielkoviny 2.97g 2.49g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.