Flag

Obrátený cheesecake v pohári

4 porcie
Jednoduché
100
Chutný dezert z mascarpone a Dr. Oetker Pudingu aróma Smotana-vanilka v kombinácii s hustým ovocným kompótom. Mňam!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pudingový krém môžeme dávkovať do pohára aj pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou.
Náš tip
Namiesto karamelových sušienok môžeme použiť maslové sušienky alebo domácu granolu či rozdrvené medovníky.
Náš tip
Mrazené ovocie môžeme nahradiť aj kyslejším sezónnym ovocím, napríklad malinami, ríbezľami, višňami či marhuľami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
300 mlmlieko
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
3 PLcukor kryštálový
250 gmascarpone
100 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
0,5 baleniaSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
250 gzmes lesného ovocia mrazená
50 mlvoda
2 PLcukor kryštálový
50 mlvoda
1 PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
100 gsušienky karamelové
Okrem toho potrebujeme
4 kspoháre na víno
elektrický ručný šľahač
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Puding uvaríme podľa návodu na obale, no len s 300 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.

2

V mise, elektrických ručným šľahačom na nízkych otáčkach, prešľaháme mascarpone a vychladnutý puding po lyžiciach postupne zašľaháme.

3

V druhej mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu so Smeta-fixom. Vyšľahanú šľahačku vareškou zamiešame do pudingovej zmesi, kým nevznikne hladký krém.

4

Mrazené ovocie s 50 ml vody a 2 PL cukru a krátko povaríme v hlbšej panvici. V 50 ml vody rozmiešame 1 PL škrobu, pridáme k ovociu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

5

Do pohárov vrstvíme lyžicou striedavo ovocnú zmes a pudingový krém. Na záver dezert ozdobíme nahrubo rozdrvenými karamelovými sušienkami.

6

Odložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme lístkami mäty.

Náš tip

  • Pudingový krém môžeme dávkovať do pohára aj pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou.
  • Namiesto karamelových sušienok môžeme použiť maslové sušienky alebo domácu granolu či rozdrvené medovníky.
  • Mrazené ovocie môžeme nahradiť aj kyslejším sezónnym ovocím, napríklad malinami, ríbezľami, višňami či marhuľami.