Orechová torta s jahodami

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Svieža orechová torta s Gustinom bez lepku Dr. Oetker a Želatínou v plátkoch Dr. Oetker.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 20 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Orechová torta s jahodami

Na cesto:

5 ks bielok
5 ks žĺtok
150 g cukor
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g mandle mleté
100 g orechy lieskové mleté

Na náplň:

100 ml džús jahodový
300 g jahody nakrájané na malé kúsky
35 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
4 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
500 g smotanový syr čerstvý
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Opatrne vmiešame mandle, orechy a sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 40 minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne v kastróliku povaríme džús s jahodami. Gustin rozmiešame v troške vody, nalejeme do kastrólika a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť.

4

Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame syr s vanilkovým cukrom a kôrou. Vmiešame rozohriatu želatínu a odložíme do chladničky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka ju vmiešame do syrovej náplne.

5

Na vychladnutý korpus nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň nanesieme vrstvu vychladnutého želé z jahôd. Povrch zakryjeme zvyškom náplne.

6

Tortu odložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Orechová torta s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1511 kJ
361 kcal
1034 kJ
247 kcal
Tuk 19.88 g 13.62 g
Sacharidy 26.65 g 18.26 g
Bielkoviny 8.44 g 5.78 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie