Flag

Orechové tartaletky s čokoládovým krémom

asi 6 porcií
Stredne náročné
80
Toto krehké orechovo čokoládové potešenie s Vega gélom Dr. Oetker je vhodné nielen na slávnostné príležitosti.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
60 gorechy lieskové mleté
80 gkokos strúhaný
60 govsené vločky
štipkasoľ
2 zarovnaná KLkokosový cukor
100 gkokosový olej zmäknutý
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na krém
350 gjogurt biely plnotučný
100 gčokoláda horká rozpustená
2 PLjavorový sirup
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobenie
50 gpistácie nesolené
150 gmaliny čerstvé
Okrem toho potrebujeme
6 ksformička na tartaletky (Ø 10 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame orechy, kokos, vločky, soľ a cukor. Pridáme kokosový olej a pastu a ručne dôkladne premiešame. Hmotu rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Tartaletky necháme vo formičkách vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise zmiešame jogurt s čokoládou a sirupom. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a ihneď vmiešame do krému.  Krém nanesieme na tartaletky.

4

Povrch ozdobíme nasekanými pistáciami a malinami.