Flag

Orechové úliky z BB pudingu

asi 50 ks
Jednoduché
20
Krásne, hravé a vianočné úliky z BB pudingu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
160 gorechy vlašské
80 gpiškóty detské
165 gmaslo
40 gcukor práškový
8 PLrum
kakao na vysypanie formičiek
Na náplň
1 polovica balíčkaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
200 mlmlieko
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 PLcukor
40 gmaslo
1 - 2 PLrum
Ešte potrebujeme
50 kspiškóty detské
formičky na včelie úliky
cukrárske vrecko
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1

Orechy a piškóty pomelieme na jemno. Všetky suroviny zmiešame v miske a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme odležať na 3-4 hodiny do chladničky.

2

Z cesta spravíme guľky, asi vo veľkosti orecha, ktoré vtlačíme do kakaom vysypaných formičiek na úliky. Úle vyklopíme a poukladáme na tácku. Dáme ich zachladiť, ideálne do nasledujúceho dňa.

3

Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme krém. Do ešte teplého krému vmiešame maslo a rum. Vzniknutú náplň preložíme do cukrárskeho  vrecka (postačí aj malá lyžička) a plníme ním úliky tak, aby trochu krému prečnievalo.

4

Úliky na záver priklopíme piškótou a dáme vychladiť. Vrch dozdobíme roztopenou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom.