Flag

Ovocné tortičky

asi 8 ks
Jednoduché
30
Krásne Ovocné tortičky so šľahačkou a ovocím s Tortovým želé čírym Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
1 zarovnaná KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gcukor
štipkasoľ
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
0,5 KLAróma citrónová Dr. Oetker
100 gmaslo zmäknuté
2 PLvoda
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
350 govocie (maliny, čučoriedky, jahody...)
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
Okrem toho potrebujeme
koliesko na vykrajovanie (Ø 10 cm)
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a citrónovou arómou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Kolieska necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na okraje koliesok. Do stredu vložíme očistené ovocie. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nanesieme na ovocie. Necháme stuhnúť.