Flag

Ovocný chlebíček s kakaovými bôbmi

asi 12 porcií
Stredne náročné
85
Z našej Bábovky Dr. Oetker vytvoríte dokonalý ovocný chlebíček a čerešničkou budú Drvené kakaové bôby Dr. Oetker. Vyskúšajte a ochutnajte tú dobrotu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
20 gsušené jablkové plátky
50 gslivky sušené
100 gfigy
50 gdatle
50 gmandle sekané
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksklinček drvený
1 ksvajce
100 gcukor
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
Na cesto
1 balenieBábovky Dr. Oetker
2 ksvajce
150 gmaslo zmäknuté
šťava z ½ citróna
Na potretie a posypanie
1 ksžltok
1 balenieDrvené kakaové bôby Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček (10 × 26 cm)
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Bábovky Dr. Oetker
Picture - Drvené kakaové bôby Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne sušené jablkové plátky zalejeme horúcou vodou a necháme asi 20 minút odstáť. Potom ich scedíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme slivky, figy a datle nakrájané na malé kúsky. Ďalej pridáme mandle, kôru, klinčeky, vajce, cukor a arómu a dôkladne všetko premiešame. Náplň odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s odležanou náplňou. Pridáme maslo, vajcia a šťavu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme.

3

Povrch potrieme žĺtkom a posypeme kakaovými bôbmi.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

5

Chlebíček necháme vychladnúť.