SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ovsený nákyp

(0)
4 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Naše kaše nie sú len na raňajky. Pripravte si ich ako dezert v podobe ovseného nákypu z ľubovoľnej ovsenej kaše Dr. Oetker a vanilkovým cukrom Dr. Oetker.

2 porcie

jednoduchá príprava 10 minut

Prísady

Prísady

na recept Ovsený nákyp

Prísady:

1 balíček Ovsená kaša s vanilkovou arómou Dr. Oetker
150 ml voda horúca
1 ks žĺtok
20 g maslo rozpustené
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
kompót ové ovocie (marhule, slivky, višne) dôkladne odkvapkané
1 ks bielok
10 g cukor

Ešte potrebujeme:

zapekacia misa 2x
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

V mise pripravíme kašu s horúcou vodou podľa návodu na obale a necháme asi 5 minút odstáť. V inej miske metličkou rozšľaháme žĺtok, maslo a vanilkový cukor dohladka. Kašu nanesieme do maslom vymastených misiek na zapekanie. Povrch zalejeme zmesou a pokladieme odkvapkané ovocie. Z bielku a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na ovocie a vložíme do predhriatej rúry zapiecť dozlatista.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

Nutričné hodnoty na recept Ovsený nákyp

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 632kJ
151kcal
452kJ
108kcal
Tuk 9.38g 6.70g
Uhľohydrát 14.60g 10.43g
Bielkoviny 1.95g 1.39g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.