SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Parížske srdiečka

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre milovníkov marcipánu

asi 20 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Parížske srdiečka

Na cesto:

100 g Marcipán Dr. Oetker
50 g cukor práškový
3 zarovnané PL citrónová kôra (z jedného chemicky neošetreného citróna)
1 vajce
100 g maslo zmäknuté alebo Margarínu
100 g múka hladká
80 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

3 zarovnané PL džem malinový

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
ponorný mixér
cukrárske vrecko s trubičkou v tvare hviezdičky (Ø asi 1,5 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru, šťavu, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a dobre ručne pomocou varešky vymiešame dohladka.

2

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v spodnej časti dotýkajú tak, aby vytvorili srdce). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

3

Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Vždy dve srdiečka zlepujeme džemom. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Parížske srdiečka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 402kJ
96kcal
1390kJ
332kcal
Tuk 5.51g 19.00g
Uhľohydrát 7.99g 27.57g
Bielkoviny 1.01g 3.47g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.