SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perník s vanilkovým krémom

(0)
5 5 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

jednoducho skvelý

asi 24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Perník s vanilkovým krémom

Na cesto:

450 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
300 g cukor
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 vajce
200 ml mlieko polotučné
150 ml olej

Na krém:

1 l mlieko polotučné
3 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 zarovnané PL cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 g maslo
1 PL rum

Na ozdobenie:

70 g čokoláda strúhaná

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom. Pridáme vajce, mlieko a olej a metličkou vymiešame dohladka. Cesto rozotreme na vymazaný a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do väčšieho hrnca 750 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a vanilínovým cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Do horkého krému nakrájame maslo a miešame dokiaľ sa maslo celkom nerozpustí. Pridáme rum a horký krém nalejeme na perník a uhladíme.

4

Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.

Nutričné hodnoty na recept Perník s vanilkovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1252kJ
299kcal
1080kJ
258kcal
Tuk 16.63g 14.34g
Uhľohydrát 32.73g 28.22g
Bielkoviny 4.90g 4.23g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.