Flag

Perníkové minitortičky

12 porcií
Stredne náročné
80
Aj klasický Perník Dr. Oetker môže po upečení vyzerať slávnostne. Vyskúšajte to inak! S nápadom...
Zloženie
Príprava
Náš tip
Minitortičky môžeme do polovice namočiť do Polevy tmavej Dr. Oetker alebo dozdobiť Tubičkami Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
30 gcukor
125 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
2 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
formička na vykrajovanie kulatá, Ø 8 cm
formička na vykrajovanie v tvare kvietka
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení necháme perník vychladnúť a formičkou na vykrajovanie povykrajujeme kolieska.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridáme maslo a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka.

4

Vždy 2 kolieska perníka zlepíme krémom k sebe. Povrch a strany takisto potrieme krémom a necháme vychladnúť.

5

Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka fondán na plát s hrúbkou 2 mm. Z fondánu povykrajujeme kolieska s takými rozmermi, aby sa perníková tortička mohla do fondánu celá zabaliť. Zvyšok fondánu zafarbíme gélovými farbami, z ružového fondánu vytvarujeme kvietky a zo zeleného stonky.

6

Minitortičky potiahneme fondánom a ozdobíme kvietkami.

Náš tip

  • Minitortičky môžeme do polovice namočiť do Polevy tmavej Dr. Oetker alebo dozdobiť Tubičkami Dr. Oetker.