SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pohár Hruška Heléne

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

dezert s karamelom

4 porcie

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Pohár Hruška Heléne

Na puding:

1 balíček Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
3 zarovnané PL cukor
500 ml mlieko plnotučné

Na ovocnú náplň:

2 hrušky z kompótu
200 ml biele víno

Na karamel:

2 zarovnané PL cukor
1 PL maslo
trochu škorica celá
1 polovica hviezdičky badyán
citrónová kôra z polovice citróna

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie tmavé Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu pudingu rozmiešame obsah vrecka s cukrom v 1/3 mlieka. Zvyšné 2/3 mlieka privedieme do varu. Potom vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do 4 väčších misiek a necháme vychladnúť.

2

Na ovocnú náplň necháme hrušky na sitku odkvapkať. Hrušky vložíme do hrnca, prilejeme víno. Len čo sa víno začne variť, hrniec odstavíme a necháme 10 minút máčať hrušky vo víne. Potom hrušky z vína opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu karamelu rozohrejeme v kastróliku cukor s maslom, pridáme škoricu, badyán a citrónovú kôru a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Korenie vyberieme.

4

Hrušky položíme na vychladnutý puding a polejeme tekutým karamelom.

5

Na ozdobenie ušľaháme smotanu so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a puding ozdobíme. Dozdobíme tmavým zdobením a môžeme servírovať.

Nutričné hodnoty na recept Pohár Hruška Heléne

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2165 kJ
517 kcal
611 kJ
146 kcal
Tuk 27.84 g 7.89 g
Uhľohydrát 55.09 g 15.61 g
Bielkoviny 7.13 g 2.02 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.