Flag

Rebarborové koláčiky

asi 8 ks
Jednoduché
60
Lahodné rebarborové koláčiky s Trstinovým cukrom s rumovou arómou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto rebarbory môžeme použiť aj iné sezónne ovocie.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na testo
500 gcesto lístkové
1 ksvajce
Na náplň
150 gvegánska smotana
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
4 ksrebarbora stopka (pokrájená na pásiky po vlákne)
Na posypanie
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2plech na pečenie
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu koláčikov na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme lístkové cesto pomocou váľka na tenký plát. Z plátu vykrojíme kolieska s Ø 15 cm. Prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Konce ľahko zrolujeme dovnútra a dná na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom pomocou štetca alebo pierka.

2

Na prípravu náplne v mise vymiešame smotanu s trstinovým cukrom dohladka a potrieme dná koláčikov. Na povrch nanesieme pásiky rebarbory a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

3

Koláčiky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Miesto rebarbory môžeme použiť aj iné sezónne ovocie.