Flag

Rebarborový koláč s mandľami

asi 12 porcií
Jednoduché
80
Jarný koláč s obľúbenou rebarborou z nášho retro receptára Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
120 gmaslo zmäknuté
160 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksžltok
0,5 KLAróma citrónová Dr. Oetker
150 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 ksbielok
Na posypanie a obloženie
50 gmandľové plátky
400 grebarbora
2 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme žĺtky, arómu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme.

2

Povrch cesta rovnomerne posypeme mandľami a rozložíme naň očistenú a na kúsky nakrájanú rebarboru. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Ešte horúci koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.