Flag

Ríbezlové košíčky

asi 12 porcií
Stredne náročné
45
Košíčky ľahké ako pierko s nezameniteľnou chuťou vanilky. Vyskúšajte aj Vy Vanilkovú pastu Dr. Oetker v jednom z mnohých receptov Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zvyšné vnútorné vykrojené kolieska  o Ø 3,5 cm môžeme dať do rúry spoločne s košíčkami a po upečení ich použiť na dozdobenie košíčkov.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 baleniacesto lístkové vyvaľkané
1 ksvajce
1 balíčekTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Na náplň
350 mlmlieko
1 balíčekCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
1 - 2 PLVanilková pasta Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
Na ozdobenie
500 gríbezle červené
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
okrúhla formička na vykrajovanie (Ø 3,5 a 5,5 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Z jednej polovice balenia lístkového cesta vykrojíme formičkou s Ø 5,5 cm 12 koliesok a uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Druhé cesto prehneme a na povrch nanesieme druhú polovicu lístkového cesta. Z navrstveného cesta vykrojíme 12 koliesok s formičkou s Ø 5,5 cm, do ktorých pomocou formičky s Ø 3,5 cm vykrojíme stred. Vykrojené krúžky o Ø 5,5 cm nanesieme na kolieska položené na plechu. Vzniknuté košíčky potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Košíčky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme mlieko s Crème Olé, vanilkovým cukrom, vanilkovou pastou a tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a vytlačíme ju do košíčkov.

4

Povrch košíčkov dozdobíme ríbezľami a pocukrujeme.

Náš tip

  • Zvyšné vnútorné vykrojené kolieska  o Ø 3,5 cm môžeme dať do rúry spoločne s košíčkami a po upečení ich použiť na dozdobenie košíčkov.