Flag

Ríbezľovo-jahodový trifle

asi 8 porcií
Jednoduché
40
Obľúbený vrstvený dezert s ovocím, s Dr. Oetker Pudingom aróma Vanilka a Tortovým želé Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Variant pre deti: Miesto vína možno použiť jahodový kompót. Jahody scedíme a šťavu zachytíme na želé.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na pomarančové víno
120 mlpomarančová šťava
120 mlvíno červené
4 zarovnaná PLcukor trstinový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na želé
120 gríbezle čierne
8 ksjahody
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
4 PLvoda
200 mlvarené víno
2 zarovnaná PLcukor trstinový
Na jahodovú smotanu
300 gjogurt jahodový smotanový
360 gsmotana kyslá (15%)
4 zarovnané KLcukor práškový
Na puding
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
500 mlmlieko
3 zarovnaných KLcukor
Na ozdobenie
6cukrárské piškóty
jahody
ríbezle čierne
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
8dezertné poháre
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu trifle zmiešame pomarančovú šťavu s vínom, cukrom a vanilkovou pastou a necháme niekoľko minút redukovať. Odoberieme 2 PL na pokvapkanie piškót.

2

Na prípravu želé ríbezle a nakrájané jahody rozdelíme do pohárov. Tortové želé rozmiešame vo vode a vlejeme do kastrólika s vínom. Pridáme cukor a minútu povaríme podľa návodu na obale. Horúce želé nalejeme na ovocie a necháme stuhnúť.

3

Na jahodovú smotanu v mise zmiešame jogurt s kyslou smotanou a cukrom.

4

Puding uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vlažný nalejeme na stuhnuté želé a necháme úplne stuhnúť.

5

Na ozdobenie nalámeme piškóty a pokvapkáme ich odloženým vareným vínom. Potom na ne rozdelíme pripravenú jahodovú smotanu, ozdobíme ovocím a vyšľahanou šľahačkou.

Náš tip

  • Variant pre deti: Miesto vína možno použiť jahodový kompót. Jahody scedíme a šťavu zachytíme na želé.