Flag

Roztomilé ovečky

8 ks
Stredne náročné
110
Roztomilé ovečky aj na Váš jarný stôl vykysnú vďaka Droždie Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
175 mlmlieko
80 gmaslo
450 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
0,5 KLsoľ
1 ksvajce
1 ksbielok
Na posypanie
30 gmúka hladká
50 gcukor
25 gmaslo zmäknuté
Na potretie a ozdobenie
1 ksžltok
2 PLmlieko
8hrozienka
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme vajce, bielok a mlieko s maslom a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme ovečku. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Na posypanie v mise zmiešame múku s cukrom a maslom a vypracujeme posýpku.

4

Každú ovečku potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Hrozienka použijeme ako oči a telo posypeme posýpkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Ovečky necháme vychladnúť.