Flag

Rumové šišky

asi 25 ks
Jednoduché
30
nielen na fašiangy
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlmlieko
50 gmaslo
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
štipkasoľ
50 gcukor práškový
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
4 ksžltok
1 PLcitrónová šťava
Na vyprážanie
olej
Ešte potrebujeme
koliesko na vykrajovanie (Ø 5 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo. V mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme žĺtky a šťavu a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista.

4

Vypražené šišky poukladáme na servítky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.