Flag

Sladký uzol

asi 8 porcí
Stredne náročné
60
Kysnutý uzol s Droždím Dr. Oetker prevoňaný Vanilínovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 zarovnaná KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
250 mlmlieko vlažné
80 gmaslo rozpustené
50 gmandle nasekané
cukor rozdrvené kúsky (z cukru v kockách)
Na potretie
2 PLmlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce, mlieko, maslo a mandle a ručne vypracujeme hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

2
Picture - Sladký uzol - postup 1
Picture - Sladký uzol - postup 2
Picture - Sladký uzol - postup 3

Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche prepracujeme spolu s rozdrvenými kúskami cukru a rozdelíme na 4 rovnaké diely. Z každého dielu vytvoríme valček dlhý asi 40 cm. Valčeky spletieme do kríža podľa obrázku 1. Konce valčekov prekladáme v smere hodinových ručičiek podľa obrázku 2. Potom pritlačíme spodné konce proti smeru hodinových ručičiek podľa obrázku 3. Uzol opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom a necháme ešte asi 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Necháme vychladnúť.