Flag

Strapaté jablkové šišky

asi 20 ks
Jednoduché
30
Lahodná a nadýchaná dobrota, ktorá sa vždy podarí vďaka Droždiu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na potretie v miske vymiešame 100 g práškového cukru so 1 PL citrónovej šťavy  a 1 PL vody dohladka a pomocou štetca alebo pierka šišky potrieme. Polevu necháme stuhnúť.
Náš tip
Ešte teplé ich môžeme obaliť v Škoricovom cukre Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
200 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
0,5 KLsoľ
80 gcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
160 mlmlieko vlažné
50 gmaslo rozpustené
80 mlcider (jablčný kvasený nápoj)
4 ksžltok
Na náplň
4 ksjablká zelené
4 PLmaslo
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
200 mlcider (jablčný kvasený nápoj)
2 PLocot jablčný
Na vyprážanie
olej
Okrem toho potrebujeme
panvica na vysmážanie
koliesko na vykrajovanie (Ø 7 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou, cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, cider a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Na prípravu náplne jablká očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme maslo. Pridáme jablká, pastu, cukor a podusíme asi 5 minút. Prilejeme cider s octom a podusíme ešte asi 5 minút, kým sa tekutina neodparí. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Do vykysnutého cesta zapracujeme vychladnuté jablká, poprášime múkou a necháme ešte asi 30 minút prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť.

4

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 20 minút kysnúť.

5

Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán dozlatista.

6

Vypražené šišky ukladáme na servítky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Náš tip

  • Na potretie v miske vymiešame 100 g práškového cukru so 1 PL citrónovej šťavy  a 1 PL vody dohladka a pomocou štetca alebo pierka šišky potrieme. Polevu necháme stuhnúť.
  • Ešte teplé ich môžeme obaliť v Škoricovom cukre Dr. Oetker.