na recept Strapaté jablkové šišky
300 g | múka hladká |
200 g | múka polohrubá |
1 balíček | Droždie Dr. Oetker |
0,5 KL | soľ |
80 g | cukor |
1 balíček | Škoricový cukor Dr. Oetker |
160 ml | mlieko vlažné |
50 g | maslo rozpustené |
80 ml | cider (jablčný kvasený nápoj) |
4 ks | žĺtok |
4 ks | jablká zelené |
4 PL | maslo |
1 PL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
1 balíček | Škoricový cukor Dr. Oetker |
200 ml | cider (jablčný kvasený nápoj) |
2 PL | ocot jablčný |
olej |
panvica na vysmážanie | |
koliesko na vykrajovanie (Ø 7 cm) |
Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky s droždím, soľou, cukrom a škoricovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, cider a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Na prípravu náplne jablká očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme maslo. Pridáme jablká, pastu, cukor a podusíme asi 5 minút. Prilejeme cider s octom a podusíme ešte asi 5 minút, kým sa tekutina neodparí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vykysnutého cesta zapracujeme vychladnuté jablká, poprášime múkou a necháme ešte asi 30 minút prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť.
Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 20 minút kysnúť.
Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán dozlatista.
Vypražené šišky ukladáme na servítky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
620
kJ
148 kcal |
758
kJ
181 kcal |
Tuk | 3.03 g | 3.69 g |
Sacharidy | 28.15 g | 34.33 g |
Bielkoviny | 3.26 g | 3.98 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie