Flag

Sušienkové uzlíky

24 ks
Jednoduché
90
Citrónové uzlíky s Finesse citrónovou kôrou Dr. Oetker prevonia aj váš domov.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
220 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 ksvajce
1 ksžltok
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
300 gmúka hladká
100 gorechy lieskové mleté
Na potretie a posypanie
1 ksbielok
2 KLvoda
2 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom, trstinovým cukrom, pastou, vajcom, žĺtkom a kôrou dohladka. Pridáme múku zmiešanú s orechami a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

2

Cesto rozdelíme na 24 rovnakých kúskov a z každého vyvaľkáme asi 20 cm dlhý valček, ktorý zmotáme do uzlíka. Uzlíky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každý potrieme pomocou štetca alebo pierka bielkom rozmiešaným s vodou a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Uzlíky necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a konce uzlíkov v nej namočíme. Polevu necháme stuhnúť.