Flag

Tart s marcipánom, slivkami a gaštanovým pyré

asi 12 porcií
Jednoduché
95
Originálny slivkový tart s jemným korpusom zo Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tart je výborné podávať so šľahačkou.
Náš tip
Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť aj čerstvé alebo mrazené slivky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gkompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní)
150 gmaslo zmäknuté
50 gMarcipán Dr. Oetker
150 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
1 balenieZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
50 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Mandľa
100 mlmlieko
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
60 gcukor
50 ggaštanové pyré
Na ozdobenie
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Mandľa
1

Na prípravu cesta necháme kompót v sitku dôkladne odkvapkať. V mise vyšľaháme maslo s marcipánom, cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s múkou a kypriacim práškom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto uložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho nanesieme na dno a okraje vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy. Na povrch poukladáme odkvapkané polovice sliviek.

2

Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom, smotanou a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, pridáme doň gaštanové pyré a vymiešame dohladka. Náplň nanesieme na slivky a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.

4

Pred podávaním koláč pocukrujeme práškovým cukrom.

Náš tip

  • Tart je výborné podávať so šľahačkou.
  • Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť aj čerstvé alebo mrazené slivky.