Flag

Taštičky s pečeňou a cibuľovým konfitom

8 porcií
Stredne náročné
70
Silvestrovská oslava sa nezaobíde bez slaného občerstvenia.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na prípravu môžeme použiť mrazené aj chladené lístkové cesto. Husaciu pečeň môžeme nahradiť kačacou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
3 kscibuľa šalotka
1 PLolivový olej
1 balíčekTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
korenie podľa chuti (čierne korenie, tymian, čili)
1 zarovnaná KLsoľ
1 PLvínny ocot
50 mlvíno červené suché
1hruška zelená
1 KLmaslo
100 gpečeň (husacej alebo kuracej)
Na cesto
2 baleniacesto lístkové chladené
Na potretie
1 ksžltok
1 PLmlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 9 cm)
formička na vykrajovanie v tvare hviezdičky
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. V kastróliku na oleji necháme cibuľu zosklovatieť. Potom pridáme trstinový cukor a miešame, kým vznikne karamel. Pridáme korenie, soľ, ocot a víno a varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Hrušku olúpeme a nakrájame na malé kocky. Potom ich na masle osmažíme a necháme vychladnúť. Pečeň pokrájame na malé kúsky.

2

Z jedného cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme (ak ho nemáme už z obchodu vyvaľkané) plát s rozmermi asi 30 × 40 cm. Potom z neho vytvarujeme 8 koliesok s ø 9 cm a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu koliesok rozdelíme karamelizovanú cibuľu, hrušky a pečeň. Z druhého cesta povykrajujeme 8 koliesok, poukladáme ich na náplň a pritlačíme vidličkou. Zo zvyšného cesta povykrajujeme formičkou 8 hviezdičiek, ktoré poukladáme na taštičky.

3

Na potretie rozmiešame žĺtok s mliekom a pomocou štetca alebo pierka potrieme povrch. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Taštičky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Na prípravu môžeme použiť mrazené aj chladené lístkové cesto. Husaciu pečeň môžeme nahradiť kačacou.