SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Tekvicovo-hruškový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

skvelá chuť, krásna farba

asi 4 poháre à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Tekvicovo-hruškový džem

Prísady:

500 g tekvica Hokkaido (nelúpaná, očistená a nakrájaná na malé kúsky)
500 g hrušky zrelé (očistené a nakrájané na malé kúsky)
100 ml voda
1 polovica Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
150 ml pomarančový džús
1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, hrušky a vanilkový struk. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Vyberieme struk a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme pomarančový džús a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Tekvicovo-hruškový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1273kJ
304kcal
289kJ
69kcal
Tuk 0.83g 0.19g
Uhľohydrát 78.25g 17.87g
Bielkoviny 12.30g 2.81g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.