Flag

Torta ,,oblíž prst“

asi 12 porcií
Jednoduché
55
Vychutnajte si každý kúsok tejto torty s krémom zo Zlatého klasu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme, aby boli stružliny čokolády krásne veľké a tvarované, namiesto čokolády použijeme Polevu tmavú Dr. Oetker, ktorú nastrúhame na strúhadle s veľkými okami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksbielok
2 ksžltok
100 gcukor
2 PLvoda horúca
80 gmúka polohrubá
1 zarovnaná KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko polotučné
60 gcukor
125 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda horká nastrúhaná
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielka elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a vodou do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a striedavom s bielkami zamiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť, pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme dohladka. Krém nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a rozotrieme ju na krém. Povrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.

Náš tip

  • Ak chceme, aby boli stružliny čokolády krásne veľké a tvarované, namiesto čokolády použijeme Polevu tmavú Dr. Oetker, ktorú nastrúhame na strúhadle s veľkými okami.