SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Tradičné judášky

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Veľkonočné pečivo rýchlo a ľahko pripravené z Buchiet Dr. Oetker sa zaručene vždy podarí.

12 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Tradičné judášky

Na cesto:

1 balenie Buchty Dr. Oetker
200 ml mlieko vlažné
150 g maslo rozpustené a vychladnuté
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
50 g hrozienka

Na potretie a ozdobenie:

1 vajce rozšľahané
50 g mandľové plátky

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme mlieko, maslo, arómu a hrozienka a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme valčeky s dĺžkou asi 20 cm, ktoré vytvarujeme do špirály alebo rôznych iných tvarov. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom ich potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

3

Necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Tradičné judášky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1089kJ
260kcal
1264kJ
302kcal
Tuk 17.37g 20.20g
Uhľohydrát 21.71g 25.25g
Bielkoviny 3.97g 4.61g