SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Trojfarebná bábovka

(0)
5 5 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Privítajme leto!

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Trojfarebná bábovka

Na cesto:

5 ks bielok
140 g cukor práškový
5 ks žĺtok
100 ml olej
7 g Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker (1/2 balíčku)
1 balíček Originál puding aróma malina Dr. Oetker
1 balíček Originál Puding aróma Čokoláda Dr. Oetker
1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balenie Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
3 zarovnané PL mlieko polotučné studené

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Doba pečenia: asi 45 Minút

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Trojfarebná bábovka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 515 kJ
123 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tuk 6.73 g 16.83 g
Sacharidy 6.54 g 16.35 g
Bielkoviny 0.82 g 2.06 g