SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Valentínske sacher tortičky

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Čokoládová dobrota pre zamilovaných.

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Valentínske sacher tortičky

Na cesto:

150 g čokoláda horká
4 ks bielok
4 ks žĺtok
160 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
160 g maslo zmäknuté alebo margarín
100 g strúhanka

Na potretie:

3 zarovnané PL džem marhuľový

Na ozdobenie:

90 ml voda
60 g cukor
2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker
50 g čokoláda horká
100 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 KL Holandské kakao Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta nalámeme čokoládu na malé kúsky, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.

2

Z bielkov ušľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme maslo alebo margarín, rozpustenú čokoládu a strúhanku a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vareškou zľahka vmiešame sneh. Formu na muffiny vymastíme a vysypeme múkou. Pomocou dvoch PL naplníme formu až po okraj cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

3

Tortičky necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť.

4

Tortičky pozdĺžne rozkrojíme, potrieme džemom a zlepíme k sebe.

5

Na ozdobenie prípravíme polevu. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme cukor a varíme tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme a vložíme polevu nakrájanú na menšie kúsky. Miešame tak dlho, kým sa poleva úplne nerozpustí a nie je lesklá. Pomocou PL polevu nanesieme na tortičky. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

6

Na ozdobenie nalámeme čokoládu do mikroténového vrecka, dôkladne uzavrieme a vložíme do horúceho vodného kúpeľa rozpustiť. Odstrihneme malý rožtek, na papieri na pečenie vytvoríme srdiečka a necháme v chladničke stuhnúť.

7

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a kakaom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a tortičky ozdobíme. Dozdobíme čokoládovým srdiečkom.

Nutričné hodnoty na recept Valentínske sacher tortičky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1892 kJ
452 kcal
1754 kJ
419 kcal
Tuk 26.77 g 24.79 g
Uhľohydrát 50.02 g 46.32 g
Bielkoviny 2.80 g 2.59 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.