SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

portugalská vanilková špecialita

12 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

Na náplň:

500 ml mlieko
30 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
150 g cukor
6 ks žĺtok

Na cesto:

250 g cesto lístkové
trochu tuk na pečenie na vymazanie formy

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, škrobu, vanilkovej pasty, cukru a žĺtok puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.

2

Z lístkového cesta pomocou valčeka vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske obdĺžnik 20 × 30 cm. Plát z kratšej strany pevne zrolujeme a nakrájame na 12 rovnakých plátkov. Plátky cesta po jednom vyvaľkáme na placky s priemerom 10 cm a vyložíme nimi tukom vymazanú formu na muffiny.

3

Vychladnutú náplň rovnomerne rozdelíme na cesto.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 250 °C

Teplovzdušná rúra: 230 °C

Doba pečenia: 13 Minút

5

Tortičky necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 615kJ
147kcal
703kJ
168kcal
Tuk 6.30g 7.24g
Uhľohydrát 22.20g 25.52g
Bielkoviny 2.72g 3.13g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.