SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

portugalská vanilková špecialita

12 ks

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

Na náplň:

500 ml mlieko
30 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
150 g cukor
6 ks žĺtok

Na cesto:

250 g cesto lístkové
trochu tuk na pečenie na vymazanie formy

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, škrobu, vanilkovej pasty, cukru a žĺtok puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.

2

Z lístkového cesta pomocou valčeka vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske obdĺžnik 20 × 30 cm. Plát z kratšej strany pevne zrolujeme a nakrájame na 12 rovnakých plátkov. Plátky cesta po jednom vyvaľkáme na placky s priemerom 10 cm a vyložíme nimi tukom vymazanú formu na muffiny.

3

Vychladnutú náplň rovnomerne rozdelíme na cesto.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 250 °C

Teplovzdušná rúra: 230 °C

Doba pečenia: 13 Minút

5

Tortičky necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 615 kJ
147 kcal
703 kJ
168 kcal
Tuk 6.30 g 7.24 g
Uhľohydrát 22.20 g 25.52 g
Bielkoviny 2.72 g 3.13 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.