Flag

Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

4 porcie
Jednoduché
15
pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy
Zloženie
Príprava
Náš tip
Jahody môžeme nahradiť aj iným drobným ovocím (napr. čučoriedky alebo maliny).
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
500 mlmlieko
2 ksžltok
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
100 gčokoláda biela
200 gjahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
3 PLmlieko kondenzované karamelové (napr. Salko)
100 gmandľové plátky pražené
Ešte potrebujeme
4dezertné poháre
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu krému v mlieku rozmiešame žĺtka. Potom uvaríme Zlatý klas s mliekom so žĺtkami podľa návodu na obale. Odstavíme a vmiešame smotanu a nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda v kréme úplne nerozpustí. Krém nalejeme do dezertných pohárov a necháme vychladnúť.

2

Jahody zmiešame s kondenzovaným mliekom a rozdelíme rovnomerne na poháre s krémom. Pred podávaním dozdobíme opraženými plátkami mandlí.

Náš tip

  • Jahody môžeme nahradiť aj iným drobným ovocím (napr. čučoriedky alebo maliny).