SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy

4 porcie

jednoduchá príprava 15 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

Na krém:

500 ml mlieko
2 ks žĺtok
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 ml smotana na šľahanie (33%)
100 g čokoláda biela
200 g jahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
3 PL mlieko kondenzované karamelové (napr. Salko)
100 g mandľové plátky pražené

Ešte potrebujeme:

4 dezertné poháre
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu krému v mlieku rozmiešame žĺtka. Potom uvaríme Zlatý klas s mliekom so žĺtkami podľa návodu na obale. Odstavíme a vmiešame smotanu a nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda v kréme úplne nerozpustí. Krém nalejeme do dezertných pohárov a necháme vychladnúť.

2

Jahody zmiešame s kondenzovaným mliekom a rozdelíme rovnomerne na poháre s krémom. Pred podávaním dozdobíme opraženými plátkami mandlí.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1264 kJ
302 kcal
469 kJ
112 kcal
Tuk 19.31 g 7.12 g
Uhľohydrát 27.86 g 10.28 g
Bielkoviny 6.97 g 2.57 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.