SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy

4 porcie

jednoduchá príprava 15 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

Na krém:

500 ml mlieko
2 ks žĺtok
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 ml smotana na šľahanie (33%)
100 g čokoláda biela
200 g jahody (očistené a nakrájané na malé kúsky)
3 PL mlieko kondenzované karamelové (napr. Salko)
100 g mandľové plátky pražené

Ešte potrebujeme:

4 dezertné poháre
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu krému v mlieku rozmiešame žĺtka. Potom uvaríme Zlatý klas s mliekom so žĺtkami podľa návodu na obale. Odstavíme a vmiešame smotanu a nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda v kréme úplne nerozpustí. Krém nalejeme do dezertných pohárov a necháme vychladnúť.

2

Jahody zmiešame s kondenzovaným mliekom a rozdelíme rovnomerne na poháre s krémom. Pred podávaním dozdobíme opraženými plátkami mandlí.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkový krém s bielou čokoládou a jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1264kJ
302kcal
469kJ
112kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.