SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegan čoko torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vedeli ste, že s Crème Olé Dr. Oetker sa dá vyčarovať táto úžasná vegánska čokoládová torta? Vyskúšajte zdravý dezert aj Vy!

12 porcií

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegan čoko torta

Na cesto:

75 g múka celozrnná hladká
65 g múka polohrubá biela
30 g Holandské kakao Dr. Oetker
50 g cukor biely či hnedý
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 KL Sóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
štipka soľ
60 ml olej repkový
120 ml javorový sirup tmavý (B alebo C)
210 ml rastlinné mlieko
1 KL ocot jablčný
1,5 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker , mletý vanilkový struk alebo časť cukru nahraďte vanilkovým cukrom Dr. Oetker

Na krém:

300 ml sójový nápoj s vanilkovou príchuťou
300 ml rastlinná šľahačka
2 balíčky Crème Olé aróma čokoláda Dr. Oetker
1 zarovnané KL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobenie:

120 g orechy lieskové posekané zbavené šupky
80 g cukor
1 KL voda

Ešte potrebujeme:

tortová forma (ø 23 cm)

preparation

príprava

1

Do väčšej misky preosejte múky, kakao, cukor, pečenie prášok a sódu bikarbónu, pridajte štipku soli a dobre premiešajte metličkou.

2

V inej miske zmiešajte olej, javorový sirup, mlieko, ocot a vanilkový extrakt. Opäť dobre premiešajte a potom vlejte do misky so suchými ingredienciami.

3

Jemne vymiešajte do hladkého cesta, prelejte do pripravenej tortovej formy vystlanej na dne papierom na pečenie, párkrát s ňou otočte a buchnite o linku, aby ste sa zbavili niektorých bubliniek a vložte do vyhriatej rúry. Po cca 27 minútach urobte test špajdľou (pichnite ju do torty), ak vyjde suchá a bez väčších odrobiniek, tortu vyberte. (Pozor, čokoládové torty sú citlivé na prepečenie!)

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 Minút

4

Formu s tortou preložte na rošt na pečenie, nechajte asi päť minút chladnúť a potom tortu opatrne vyberte z formy. Odstráňte papier na pečenie a nechajte na rošte úplne vychladnúť.

5

Kým chladne korpus, spravíme si zdobenie. Nasekané orechy dáme do rozohriatej panvice s cukrom a vodou.

6

Miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a neobalí orechy karamelom. Takto obalené orechy vysypeme na naolejovanú plochu alebo mastný papier a necháme vychladnúť. Vychladnuté rozdrvíme valčekom.

7

Krém si pripravíme, že do vyššej nádoby si dáme sójový nápoj a rastlinnú šľahačku, do ktorých vysypeme 2 balíčky Crème Olé čokoláda príchuť Dr. Oetker so zarovnanou ČL kakaa.

8

Šľaháme na najvyšších otáčkach elektrickým ručným mixérom do stuhnutia. Krém bude vyšľahaný skôr ako za 3 minúty.

9

Na vychladnutý korpus natrieme vyšľahaný krém, ktorý prikryjeme vrstvou karamelizovaných orieškov. Ak nám oriešky ostanú, môžeme ich uchovať vo vzduchotesnej nádobe a použiť na iný dezert.

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.