Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom maslo alebo margarín s vajcami, cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Múku premiešame s kypriacim práškom a kakaom a preosejeme do vaječnej hmoty. Cesto ručne vareškou alebo metličkou premiešame, vlejeme mlieko a vymiešame dohladka.
Cesto rozotrieme do vymastenej tortovej formy a dáme do predhriatej rúry piecť.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu náplne rozmiešame lieskoorieškový krém s rumom a potrieme ním čiastočne vychladnutý korpus vo forme. Necháme asi 10 minút v chladničke stuhnúť.
V mise zmiešame jogurt s cukrom a banánom nakrájaným na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtu. Korpus potrieme pripravenou jogurtovou náplňou. Necháme asi hodinu stuhnúť v chladničke.
Na ozdobenie poukladáme na náplň na plátky nakrájané banány a kivi. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Chvíľu necháme vychladnúť, potom nalejeme na tortu. Tortu necháme v chladničke aspoň 3 hodiny stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie