
Na prípravu cesta v kastróliku rozpustíme maslo. Odstavíme, necháme asi 10 minút vychladnúť a potom vmiešame čierne pivo.
V mise zmiešame múku s kakaom, kypriacim práškom, sódou a cukrom. Pridáme maslo s pivom, mlieko, pastu a vajcia a všetko vyšľaháme mixérom na hladké cesto. Nakoniec vmiešame čokoládu.
Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme úplne vychladnúť. Potom každý jeden raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému v mise nad parou rozpustíme čokoládu. Misu vyberieme a za stáleho šľahania prilievame smotanu. Vyšľaháme do hladkého krému. Časti korpusu krémom spojíme k sebe. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Do kastrólika nalámeme čokoládu na malé kúsky. Pridáme maslo a za stáleho miešania na nízkom ohni rozpustíme. Odstavíme. Keď poleva začne tuhnúť, nanesieme ju na povrch a necháme stekať po okrajoch torty. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie