Broskyne očistíme, olúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a privedieme do varu. Potom odstavíme a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme zvyšný cukor, kyselinu a prosecco a varíme ešte 5 minút. Hotový džem nalejeme do dôkladne očistených pohárov, uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom. Po asi 10 minútach otočíme späť a necháme vychladnúť.
Celý recept nájdete TU.
V mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
V mise vyšľaháme tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom mixérom dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na kruh s ø 30 cm. Potrieme broskyňovým džemom. Na džem nanesieme tvarohovú náplň tak, že necháme asi 3 cm voľné okraje. Broskyne nakrájané na plátky poukladáme na náplň. Okraje prehneme smerom dovnútra a pomocou pierka ich potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť. Potom odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie