SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočný veniec Pavlova

(0)
4 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Originálna veľkonočná sladká dekorácia.

12 porcií

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočný veniec Pavlova

Na cesto:

1 balíček Pavlova torta Dr. Oetker
150 ml voda

Na náplň:

malinový krém (súčasť balenia)
400 - 500 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu venca v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme jednotlivé hniezda tesne vedľa seba do tvaru venca. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Doba sušenia: asi 90 Minút

2

Rúru vypneme a veniec necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Na ozdobenie vyšľaháme malinový krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do jednotlivých hniezd.

4

Na ozdobenie rozdelíme marcipán na štyri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka a ozdobíme nimi veniec.

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočný veniec Pavlova

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1135 kJ
271 kcal
1160 kJ
277 kcal
Tuk 14.74 g 15.04 g
Sacharidy 7.87 g 8.03 g
Bielkoviny 0.86 g 0.88 g