SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočné rezy

(0)
4 9 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

na štedrovečerný stôl

asi 30 porcí

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočné rezy

Na karamelové mlieko:

4 zarovnaná PL cukor
300 ml mlieko

Na cesto:

5 vajce
70 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PL olej
60 g múka polohrubá
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
600 ml mlieko
60 g cukor
200 g lieskovo-orieškový krém (napr. Nutella)
150 g maslo zmäknuté
170 g sušienky (napr. Bebe jemné)

Na ozdobenie:

2 balíčky Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zašľaháme do masla elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.

4

Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Vianočné rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 729 kJ
174 kcal
988 kJ
236 kcal
Tuk 9.29 g 12.56 g
Sacharidy 18.76 g 25.36 g
Bielkoviny 3.78 g 5.10 g