SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočné rezy

(0)
4 9 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

na štedrovečerný stôl

asi 30 porcí

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočné rezy

Na karamelové mlieko:

4 zarovnaná PL cukor
300 ml mlieko

Na cesto:

5 vajce
70 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná PL olej
60 g múka polohrubá
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
600 ml mlieko
60 g cukor
200 g lieskovo-orieškový krém (napr. Nutella)
150 g maslo zmäknuté
170 g sušienky (napr. Bebe jemné)

Na ozdobenie:

2 balíčky Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý krém zašľaháme do masla elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.

4

Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Vianočné rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 729 kJ
174 kcal
988 kJ
236 kcal
Tuk 9.29 g 12.56 g
Uhľohydrát 18.76 g 25.36 g
Bielkoviny 3.78 g 5.10 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.