SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočný crocquembouche

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vianoce vo veľkom štýle

asi 50 ks

pre zkúsených 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočný crocquembouche

Na cesto:

125 ml voda
125 ml mlieko polotučné
100 g maslo
160 g múka hladká
5 g cukor
štipka soľ
4 vajce

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 ml mlieko polotučné
150 g maslo zmäknuté
50 g cukor práškový

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
150 g cukor
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou tribičkou (Ø asi 1 cm)
cukrárske vrecko s úzkou trubičkou
tvrdý papier veľkosti A3
zošívačka
formička na vykrajovanie v tvare hviezdičky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom a maslom. Pridáme múku zmiešanú s cukrom a soľou a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na vymastené plechy vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, ale len so 400 ml mlieka a bez cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a šľaháme dohladka. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s úzkou trubičkou a pečivo naplníme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Z tvrdého papiera a papiera na pečenie vyrobíme kornút s výškou asi 23 cm a základňou s priemerom asi 8 cm tak, aby bol papier na pečenie z vonkajšej strany kornútu. Kornút zošijeme zošívačkou a položíme na podnos.

5

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Cukor v kastróliku necháme skaramelizovať. Asi ⅓ pečiva namáčame do polevy a ozdobíme guľôčkami. Časť namáčame v karamele a ozdobíme guľôčkami. Pomocou karamelu lepíme guľôčky od základne smerom nahor po celom vonkajšom obvode kornútu. Fondán vyvaľkáme a pomocou formičky povykrajujeme hviezdičky, ktoré použijeme na ozdobenie. Do karamelu namočíme vidličku a vytvoríme nitky, ktorými ozdobíme dezert po celom obvode.

Nutričné hodnoty na recept Vianočný crocquembouche

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 469kJ
112kcal
1202kJ
287kcal
Tuk 6.02g 15.43g
Uhľohydrát 12.17g 31.19g
Bielkoviny 1.49g 3.82g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.